Légből kapott atlétika

Légi kamerás felvételek is készülnek az idei Balaton Bajnokságon, ahol felnőtt, junior és serdülő ligaversenyeket és amatőrök számára kiírt programokat is rendeznek.

57. alkalommal rendezi meg a VEDAC a Nemzetközi Atlétikai Balaton Bajnokságot. A június 7-i versenyen rangos mezőny várható. A legjobb hazai versenyzők mellett külföldi atléták indulására is számítanak a szervezők.

Május elejétől már lehet teljesíteni a Riói Olimpia kiküldetési szintjét, így akár a Balaton Bajnokságon is szerezhetnek kvótát a versenyzők. A hazai atléták közül Orbán Éva kalapácsvetőnek van komoly esélye a szintteljesítésre. A VEDAC magyar csúcstartója az elmúlt héten Pekingben 70,14 métert dobott, megközelítve ezzel a 71 méteres olimpiai szintet, egy jó szerepléssel már a negyedik olimpiájára készülhet.

A pekingi olimpiai stadionban rendezik idén a felnőtt atlétikai világbajnokságot, melyre szintén szintteljesítési lehetőséget nyújt a Balaton Bajnokság. Férfi kalapácsvetésben 75 métert kell teljesíteni, amire két VEDAC-os, Pásztor Bence és Hudi Ákos is pályázik. A férfi kalapácsvetés favoritja a szombathelyi olimpia bajnok, Pars Krisztián lesz, aki szintén nevezett a versenyre.

A felnőtt versenyszámokat a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) pénzdíjas versenysorozata, az Atlétikai Magyar Szuper Liga keretében rendezik, valamint junior és serdülő korosztályban is lesznek ligaversenyek.

A tavalyihoz hasonlóan idén is élő közvetítést biztosítanak a szervezők (http://balatonbajnoksag.hu/elo/), és egy újabb technikai újdonsággal is előrukkolnak. Tavaly Magyarországon elsőként versenyeztek atléták Google Glass okosszemüveggel, idén pedig légi kamerás felvételek fognak készülni a versenyről egy drón segítségével.

A második alkalommal kiírt Kis-Balaton Bajnokság kísérőprogram keretében a Mindenki 100-as elnevezésű versenyen bárki kipróbálhatja magát 100 méteren, az elsősorban amatőrök számára kiírt versenyen minden indulónak pontosan lemérik az eredményét. A gyerekek 60 méteren, 600 méteren, távolugrásban és kislabda hajításban mérethetik meg magukat.

Az idei Balaton Bajnokságon is megemlékeznek Szabó Ernő mesteredzőről, Dr. Sipőcz József edzőről és sportvezetőről, Patinszki András edzőről, Bodó Gábor testnevelőről, Stark Barbara és Strenner Judit atlétáról.

A rendezők minden indulónak sikeres felkészülést, sportszerű, sérülésmentes versenyzést kívánnak, és természetesen szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Kategória: Egyéb

Élő

Hírlevél